TEHNIČKI LAMINATI

Šta su tehnički laminati?

Tehnički laminati, sofisticirani spojevi raznovrsnih materijala, predstavljaju vrhunsku sintezu inženjerskog napretka. Ovi materijali, slojeviti po svojoj suštini, pažljivo su konstruisani tako da se svaki sloj impregnira visokokvalitetnim smolama ili drugim povezivačima. Podvrgnuti preciznim temperaturnim i pritiskom procesima stvrdnjavanja, ovi slojevi postaju homogena, izuzetno čvrsta i otporna struktura, prilagođena izazovima različitih industrija.

Primarno prepoznatljivi po svojoj svestranosti, tehnički laminati imaju izuzetna svojstva koja ih čine ključnim igračem u područjima poput industrije, građevinarstva i elektronike. Električna izolacija, otpornost na visoke temperature, hemijska izdržljivost i mehanička čvrstoća samo su neki od atributa koji čine ove materijale nezamenjivim u različitim tehničkim aplikacijama. Unutar ovog specifičnog materijalnog spektra, ističu se poznate vrste tehničkih laminata, uključujući stakloplastiku, epoksidne smole, poliesterske smole i druge inovativne kombinacije.

Njihova široka primena ogleda se u kreiranju elektroizolacionih materijala, ploča za štampane ploče, ojačanja u građevinskim konstrukcijama te kao ključne komponente u automobilskoj industriji. Svojim specifičnim karakteristikama, tehnički laminati postaju integralni deo tehničkih i industrijskih rešenja, pružajući izuzetne performanse i ispunjavajući najzahtevnije standarde u modernom inženjeringu.

Pertinaks

Osnovne informacije

Pertinaks je tehnički laminat izrađen na bazi papira i modifikovanih fenolnih smola. Odlikuje se izvanrednim elektro-izolacionim svojstvima, čineći ga optimalnim izborom za primenu u uređajima sa visokim i niskim naponima.

Proizvodimo u obliku:

Karakteristike:

Primeri primene:

Pertinaks nalazi primenu u elektronici, autoindustriji, modelarstvu, telekomunikacijama, elektroindustriji…

GODINA POSLOVANJA
0
ZAVRŠENIH PROJEKATA
+ 0 K
ZADOVOLJNIH KLIJENATA
0 K

Staklolit

Osnovne informacije

Staklolit je tehnički laminat izrađen od epoksidnih smola i staklene tkanine. Ima  dobra mehanička, elektroizolacina i termička svojstva.  Najčešče se koristi za izradu elektroizolacionih elemenata velike čvrstoće

Proizvodimo u obliku:

Karakteristike:

Primeri primene:

Staklolit nalazi primenu u gradjevinskoj industriji, auto industriji, vazduhoplovstvo, vodoprivreda, sportskoj industriji…

REFERENCE

Tekstolit

Osnovne informacije

 Tekstolit je tehnička plastika – laminat izrađen od fenolne smole armirane pamučnom tkaninom.
Otporan je na vodu, ulje, benzin, slabe kiseline. Zbog dobrih električnih osobina koristi se kao izolacioni materijal kod električnih aparata i uređaja, a zbog dobrih mehaničkih osobina u mašinogradnji za izradu zupčanika klipova itd.

Proizvodimo u obliku:

Karakteristike:

Primeri primene:

Tekstolit  nalazi primenu u elektroindustiji, mašinstvu,gradjevini, prizvodnji nameštaja, elektronici…

Najpovoljnije cene, najkraći rokovi isporuke!

Tim stručnjaka Vas očekuje, budite slobodni da nas kontaktirate.

Pozovite nas!